1.1 Overzichtspagina

Graphical user interface, application, Word

Description automatically generated

Op deze pagina vindt u een overzicht van alle documenten:

• Facturen
  • Creditnota’s
  • Offertes

1.1.1 Filteren

U kan specifiek op zoek gaan naar bepaalde documenten door bovenaan de pagina filters aan te duiden. U kan meerdere filters samen gebruiken.

U kan filteren aan de hand van :

• Specifiek documentnummer
  • Kalender (van/tot)

Door op het kalendericoon te klikken, rechts in het vak, kan u makkelijk een dag aanduiden.

• Klant

Zodra u in het venster klikt, krijgt u een lijst met al uw klanten. U kan hieruit selecteren of bovenaan de naam typen.

• Documenttype

Bij het klikken op deze tool, krijgt u een lijst met factuur, creditnota en offerte.

Zodra al uw gewenste filters zijn ingevuld, drukt u op “Zoeken” en krijgt u de bijhorende zoekresultaten.

Door op de knop “Reset” te klikken worden alle filters verwijderd.

1.1.2 Overzicht omzetten en BTW-openstaande

Door “overzicht totalen” aan te klikken, krijgt u een overzicht van Totaal excl. BTW, Totaal BTW, Totaal incl. BTW, en Openstaand.

Graphical user interface, application

Description automatically generated

Hierin kan u typen na gebruik van de filters. Vanaf dat u begint te typen, worden de resultaten direct weergegeven.

1.1.3 Kolommen beheren

A picture containing graphical user interface

Description automatically generated

U kan hier af- en aanvinken welke kolommen u wel en niet wenst te zien in het overzicht.

U kan uw kolommen ook verslepen naar uw wens: klik op een bepaalde kolom. Terwijl u deze vasthoudt kan u ze verslepen. Zodra u de kolom loslaat, zal die blijven staan.

1.1.4 Export Excel

Graphical user interface

Description automatically generated with medium confidence

Door op deze tool te klikken, wordt de lijst van documenten die op dat moment te zien zijn op uw scherm, omgezet naar een Excel-bestand.

1.1.5 Bulk

Graphical user interface

Description automatically generated with medium confidence

Als u hierop klikt, worden de geselecteerde bestanden als pdf binnen één map gedownload.

U moet minstens 1 document hebben geselecteerd om deze tool te gebruiken.

1.1.6 Overzicht van documenten

Aan de hand van de kolommen krijgt u een snel overzicht van de details van de documenten.

De getoonde kolommen kunnen aangepast worden zie cijfer 9 hierboven.

U kan de volgorde van de kolommen aanpassen door ze te verslepen. De door u versleepte volgorde wordt opgeslagen.

Door op het linkse vierkanticoon te klikken, selecteert u alle documenten. Individuele documenten kunnen geselecteerd worden door het vierkant naast het document zelf te selecteren.

A picture containing graphical user interface

Description automatically generated

Dit ziet u rechtsonder het overzicht.

1   Hier kan u selecteren hoeveel documenten u op uw scherm wenst te zien.

2   Dit toont aan welke documenten van het totaal te zien zijn op uw scherm.

3   Van links naar rechts: ga naar eerste pagina, ga naar voorgaande pagina, ga naar volgende pagina, ga naar laatste pagina

1.1.7 Rechtsklikken op overzichtspagina

Graphical user interface

Description automatically generated with medium confidence

Door rechts te klikken op een bepaalde lijn krijgt u bovenstaande popup om het document gemakkelijk te printen, kopiëren, mailen of openen.

Afhankelijk van het type document krijgt u een andere popup (zie onderschriften).

1.1.7.1 Rechtsklikken: detail

U wordt genavigeerd naar de detailpagina van het document, waar u gemakkelijk aanpassingen kan doen.

1.1.7.2 Rechtsklikken: print

U krijgt één van bovenstaande popups te zien. U kan enkel printen als test, indien u nog niet definitief heeft geprint.

Zodra uw keuze gemaakt is, wordt een pdf klaargemaakt die makkelijk geprint kan worden.

1.1.7.3 Rechtsklikken: maak een copy

Indien u kiest voor “Maak een copy”, krijgt u bovenstaande popup te zien.

Bij “Kies het soort document” kan u kiezen tussen factuur, creditnota of offerte. Zodra u op “Kopieer” klikt, wordt de kopie aangemaakt en op uw scherm weergegeven.

U kan elke copy linken aan een andere klant

1.1.7.4 Rechtsklikken: betaling

Indien u kiest voor “Betaling”, krijgt u bovenstaande popup te zien.

U kan makkelijk een datum, betaalwijze, bedrag en eventueel een opmerking toevoegen.

1.1.7.5 Rechtsklikken: mail

Graphical user interface, application, Teams

Description automatically generated

Indien u kiest voor “Mail”, krijgt u bovenstaande popup te zien.

1   U kan keuze maken uit door u ingestelde templates.

2   U kan meerdere emailadressen ingeven.

Deze moet gescheiden worden door ‘;’ zonder spatie ervoor of erna.

3   U kan extra bestanden meesturen die u vanop uw computer heeft opgeladen.

1.1.7.6 Rechtsklikken: creëer opdracht

Indien u kiest voor “Creëer opdracht”, krijgt u bovenstaande popup te zien.  Dit is vooral vanuit offerte.

U kan een omschrijving, opmerking, uitvoerdatum en opdrachttype toevoegen. Bij het opdrachttype krijgt u keuze uit een lijst.

1.1.7.7 Rechtsklikken: naar factuur

Indien u kiest voor “Naar factuur”, wordt een definitieve factuur aangemaakt. Na het aanmaken van de factuur zal die direct geopend worden op uw scherm.

1.1.8 Document aanpassen

U kan de details van een document inladen door erop te klikken.

A picture containing application

Description automatically generated

Graphical user interface, application

Description automatically generated

Rechtsbovenaan ziet u een tandwielicoon. Door hierop te klikken kan u kiezen uit verschillende handelingen. Bij 1.1.7.1-1.1.7.7 vindt u meer informatie over deze tools.

U kan de aanpassingen opslaan door op de groene knop in de rechterbovenhoek te klikken.

Graphical user interface, application

Description automatically generated

De aanpassingspagina bestaat uit 4 onderdelen

1   Overzicht van algemene details van het document

2   Klantdetails

3   Overzicht van lijnen die te zien zijn op het document

4   Overzicht van betalingen

1.1.8.1 Overzicht van algemene details van het document

Hier kan informatie toekennen aan uw document.

1.1.8.2 Klantdetails

U kan aanpassingen maken bij de details van de klant. Indien u dat heeft gedaan en drukt op opslaan, zal u de volgende popup krijgen.

Indien u op OK klikt, worden de aanpassingen doorgetrokken naar de klantenfiche.

Indien u op Annuleren klikt, wordt er op de klantenfiche niks aangepast en is de aanpassing uniek voor dat document.

1.1.8.3 Overzicht van lijnen die te zien zijn op het document

Graphical user interface, application

Description automatically generated

U kan lijnen toevoegen door op het roze kruis te klikken. Nadat u daarop heeft geklikt, krijgt u keuze uit verschillende soorten lijnen zoals hierboven te zien is.

Bij de lijnen artikel en installatie zal u een lijst te zien krijgen van alle elementen. U kan uit deze lijst kiezen of al typend filteren.

U kan lijnen slepen door ze vast te houden en los te laten op de gewenste plaats.

Naast elke lijn krijgt u deze iconen te zien.

Via het plusteken wordt hetzelfde type lijn onderaan toegevoegd.

Via het vuilbakicoon kan u de lijn verwijderen.

Lijnen kan u steeds verplaatsen en toevoegen waar u wenst door deze vast te nemen en terug los te laten waar u deze wenst.

Graphical user interface, text, application, email

Description automatically generated

1   lege lijn

2   artikel

3   vrije tekst

4   titellijn

5   subtotaal

6   installatie

1.1.8.3.1 Lege lijn

Voeg een lege lijn toe om bijvoorbeeld uw document mooier in te delen.

1.1.8.3.2 Artikel

Hier kan u een artikel typen of een selecteren uit de door u aangemaakte of ingelezen lijst van artikelen. (minstens 4 letters ingeven).

1.1.8.3.3 Vrije tekst

Wenst u meer details toe te voegen aan uw document in de vorm van vrije tekst ? Dan kan u dit hiermee met een maximum van 250 karakters.

1.1.8.3.4 Titellijn

Voeg titels toe om uw document overzichtelijker te maken. Deze lijnen worden dikker en groter geprint.

1.1.8.3.5 Subtotaal

Wenst u in uw document met subtotalen te werken? Voeg deze lijn toe per blok, zo krijgt uw klant een juist overzicht.

1.1.8.3.6 Installatie

Zo kan u uw document laten refereren naar een bestaande installatie. Indien een klant meerdere installaties heeft kan men in de nieuwe toegevoegde lijn de juiste installatie kiezen.

1.1.8.4 Overzicht van betalingen

Betalingen kunnen toegevoegd worden via het tandwiel bovenaan, zie “1.1.4 DOCUMENT AANPASSEN”. U krijgt dan bovenstaande popup te zien.

Graphical user interface, application

Description automatically generated

1   Zodra u begint te typen, begint het filteren.

2   U kan hier selecteren welke kolommen u wel en niet wenst te zien.

3   U kan een Excel-bestand van de getoonde betalingen genereren.