A. Inleiding

De Excel bevat 5 kolommen.

De eerste rij is de titelrij. Vanaf de tweede rij mogen er klanten ingevuld worden. Hieronder volgt een overzicht van de gegevens per kolom.

B. Werkwijze

U mag zo veel mogelijk velden invullen. Deze zullen dan automatisch op de website mee overgenomen worden. Dit zal veel eenvoudiger en completer zijn voor de technieker als hij zijn tablet gebruikt.

Velden die niet ingevuld zijn in de xlsx zullen vanzelfsprekend ook leeg blijven op de website.

C. Tips gebruik

Op zoek naar specifieke kolommen/rijen? Geeft InstaWeb 1 bepaald vak waar iets verkeerd is?

1. Gebruik de zoekfunctie
    • Druk op uw toetsen bord command (iOS) of CTRL (Windows) in + f
      Dan krijgt u rechts bovenaan een zoekbalk. Typ hier de term die u zoekt en druk op enter. Indien er meerdere resultaten zijn, gebruikt u de pijltjes rechts van de zoekbalk om deze allemaal te zien.
    • Ga helemaal rechtsbovenaan in Google bij de drie puntjes.
      Bijna helemaal onderaan vindt u 'zoek'. Klik hierop
      Dan krijgt u rechts bovenaan een zoekbalk. Typ hier de term die u zoekt en druk op enter. Indien er meerdere resultaten zijn, gebruikt u de pijltjes rechts van de zoekbalk om deze allemaal te zien.
  2. Zoek een specifieke cel in EXCEL
    • Linksbovenaan heeft u een vak waarin uw cel nummer geschreven staat. Deze bevindt zich links van de tekstbalk.
      Hierin kan u simpelweg uw celnummer invullen. Letter (kolom) + cijfer (rij) bijvoorbeeld A23
      Dit kan bijvoorbeeld helpen als InstaWeb een fout geeft bij een cel. Indien zich er fouten in het bestand bevinden, zal InstaWeb steeds weergeven over welke cel het gaat.

D. Kolomoverzicht

Omschrijving kolom Waarde in Excel lijn

EXCEL KOLOM: A

Unieke nr

Dit is een nummer dat uniek moet zijn aan de locatie. U mag dus geen meerdere locaties hebben met hetzelfde nummer.

EXCEL KOLOM: B

Omschrijving

Vrije tekstingave

EXCEL KOLOM: C

Bovenliggende locatie

Dit is de locatie die een niveau hoger ligt dan uw huidige locatie, bijvoorbeeld het schap waarop een bakje zich bevindt.

Het cijfer komt overeen met het unieke nummer uit kolom A.

EXCEL KOLOM: D

Is Centrale stock

Dit moet 0 of 1 zijn

1 = centrale stock

0 = niet-centrale stock

EXCEL KOLOM: E

Actief

Dit moet 0 of 1 zijn

1 = Actief

0 = Niet-actief

E. Importeren in InstaWeb

1. Ga naar de website admin.instamobile.be. Ga linksonderaan naar 'Import en export'.
  2. Kies voor de optie 'Reservoir'.
  3. Hier kan u dus importeren en exporteren. Rechts kan u importeren.
    Email: Deze zal een bevestiging krijgen indien alles ingelezen is.
    Referentie: deze komt ook in de titel van uw mail.
  4. Klik op 'Choose file' en kies het bestand dat u wenst te importeren.
  5. Klik op 'Importeer'.
  6. Indien er fouten zijn in deze te importeren XLS-bestand dan krijgt er hiervan een oplijsting onder de knop 'Importeer'. De kolom en rij worden weergegeven met de eventuele fout. Corrigeer deze in uw Excel bestand, sla deze op en probeer opnieuw.
  7. Als er geen fouten zijn, start het importeren. Dan krijgt u een melding die de start van het importeren bevestigd. Afhankelijk van het aantal gegevens kan dit even duren.
  8. Als de import klaar is, krijgt u een email op het opgegeven e-mailadres met de referentie.

!! LET OP !! DE OPBOUW VAN DE XLS FILE MOET VOLDOEN AAN DE NORMEN DIE MET TRADECOM ZIJN AFGESPROKEN.

Velden die niet ingevuld zijn in de xlsx zullen vanzelfsprekend ook leeg blijven op de tablet.

F. Exporteren

1. Ga naar de website admin.instamobile.be. Ga linksonderaan naar 'Import en export'.
  2. Kies voor de optie 'Locaties'.
  3. Hier kan u dus importeren en exporteren. Rechts kan u exporteren.
    U kan een email en een referentie ingeven.
    Email: naar deze email wordt de geëxporteerde locatielijst gestuurd.
    Referentie: deze komt ook in de titel van uw mail.
  4. Klik op 'Exporteer'.
  5. Dan krijgt u een links onderaan de onderstaande melding. Afhankelijk van het aantal gegevens kan dit even duren.
  6. Als de export klaar is, krijgt u een email op het opgegeven e-mailadres met de referentie en het XLS-bestand. De mail hieronder is wat u in uw mail inbox kan verwachten.

Wenst u gegevens aan te passen? Exporteer eerst uw bestaande gegevens. Pas de nodige zaken aan in die Excel lijst aan. !! LET OP !! Verander de unieke codes niet. Deze codes zullen uw wijzigingen linken met de bestaande locatie. Wanneer u klaar bent, slaagt u het bestand op. U kan deze nu terug importeren op de website.

U vindt ook een template om nieuwe locaties in te lezen.

!! LET OP !! DE OPBOUW VAN DE XLS FILE MOET VOLDOEN AAN DE NORMEN DIE MET TRADECOM ZIJN AFGESPROKEN.

Velden die niet ingevuld zijn in de xlsx zullen vanzelfsprekend ook leeg blijven op de tablet.