Deze werkwijze werd ons via Testo zelf gecommuniceerd:

De nieuwe FW voor testo 300 (waarbij de Android 14 problematiek met de BT-overdracht is opgelost) is nu beschikbaar

Klanten kunnen hiervoor naar Testo komen of ze kunnen het zelf doen

Hieronder de 2 mogelijkheden:

Hierbij vindt u de informatie voor het updaten van uw testo 300 naar de nieuwste Firmware (FW 1.10.7971 - App-versie 12.7.19.17176)

Deze update kunt u zelf uitvoeren op 2 manieren :

• Optie 1 : Firmware update OTA (= over the air) (duur van de update ca 10 min.)

(voorwaarde : deze update is mogelijk vanaf versie FW 1.10.7227 / App 12.7.8.14579 (09/2022)

Procedure : met behulp van de testo smart app – 2nd screen (zie video)

• Optie 2 : Firmware update via USB kabel (duur van de update ca 1 ½ h)

(Indien uw meettoestel niet voldoet aan de voorwaarde van optie 1 voldoet, dient u de update uit te voeren volgens optie 2)

Procedure : hierbij vindt u de link voor het downloaden van de nieuwe Firmware : Firmware testo 300 (naam van het bestand : t300.zip)

Onderaan vindt u eveneens de handleiding voor deze update

INFO :

Via onderstaand scherm kunt u de huidige Firmware-versie en App-versie nakijken in uw meetinstrument

Dit scherm bereikt u via :

>>> Apparaatinformatie

Handleiding Firmware via USB

Geachte klant,

Gelieve volgende stappen te volgen voor het uitvoeren van een Firmware update:

U heeft via email de downloadlink voor het bestand “t300.zip” ontvangen Gelieve dit bestand te downloaden en te bewaren op uw PC

1. Ga naar het hoofdmenu van de testo 300 via . Selecteer vervolgens “HELP” -> “UPDATE VIA USB”
  2. Bevestig met “OK”.
  3. Sluit de Micro-USB-kabel aan op de USB-poort van uw PC.
  4. PC zal het meetinstrument herkennen als een verwisselbare schijf.
  5. Kopieer het ontvangen software-bestand “t300.zip” naar de verwisselbare schijf. Het kopiëren duurt enkele minuten.
    Kopieer vanhieronder naar boven
  6. Na het beëindigen van het kopiëren kunt u de USB-kabel verwijderen van uw PC.
  7. Vervolgens begint automatisch de installatie van de nieuwe firmware. Dit duurt ca 1 ½ uur. Gelieve tijdens de installatie het meetinstrument op de netspanning aan te sluiten. Na de installatie zal het meetinstrument opnieuw opstarten. Nadien kan het meetinstrument opnieuw gebruikt worden.