A. Waar toestellen kiezen in InstaCert?

U kan de verschillende manieren van koppelen makkelijk veranderen door in InstaCert te gaan naar de instellingen.

1. Deze instellingen zijn bereikbaar via het tandwieltje rechtsboven. Dit tandwieltje is alleen beschikbaar op het scherm met alle knoppen en het scherm met al uw opdrachten.
  2. Als je daar klikt op “voorkeur meet-apparaten” kan je uw meettoestel kiezen.

B. Testo 320 / 330LL / 350 (via Combustion app)

1. Om met deze toestellen te verbinden moet je kiezen voor “testo 320 / 330”.
  2. Als u dan in het meetscherm klikt op “METING” zal de app “Testo Combustion” openen.
    U kan kan ook kiezen voor 'Tradecom' en dan moet u geen extra app van Testo gebruiken. (Zie punt C)
    Indien je naar de Play Store gestuurd wordt, betekent dit dat deze app nog niet geïnstalleerd is. Het is best dat je daar gewoon op de groene knop “INSTALLEREN” klikt, even terugkeert naar InstaCert en dan terug op “METING” klikt.
  3. Je krijgt dan eerst een scherm met verschillende toestellen. Indien je toestel niet onder “Paired devices” staat moet je deze nog koppelen buiten InstaCert. Dit is onderaan dit document uitgelegd.
  4. Eens de testo Combustion app is opgestart moet je met de knop linksbeneden een meting starten en kan je deze naar InstaCert overbrengen met de knop rechtsbeneden.
  5. U wordt terug gestuurd naar het metingscherm in InstaCert. Normaalgezien zijn de metingen ingevuld.

C. Testo 320 / 330 / 340 (zonder app)

1. Om met deze toestellen te verbinden kan je kiezen voor 'testo 320 / 330 / 340 (Tradecom integration)'. Hierdoor heb je geen nood aan de Testo app.
  2. Als je dan in het meetscherm klikt op “METING” zal deze type verbinding gestart worden.
  3. Door het klikken op “START” kan je metingen start / stoppen en door te klikken op “CONFIRM” breng je je meetresultaten over naar InstaCert.

D. Testo 330i

1. Om met dit toestel te verbinden moet je kiezen voor “testo 330i”.
  2. Als je dan in het meetscherm klikt op “METING” zal de app “testo 330i” openen.
    Indien je naar de Play Store gestuurd wordt betekent dit dat deze app nog niet geinstalleerd is. Het is best dat je daar gewoon op de groene knop “INSTALLEREN” klikt, even terugkeert naar InstaCert en dan terug op “METING” klikt.
  3. Eens deze app is opgestart kan je met de middenste knop beneden metingen starten en kan je met de rechtse knop beneden de meting naar InstaCert over brengen.

E. Testo 300

Om met dit toestel te verbinden heb je keuze tussen de Hotspot of de Bluetooth Low Energy (BLE) connectie.

Hotspot versie

1. Kies voor in InstaCert voor Testo 300 Hotspot
  2. Dan dient u het nummer van het toestel in te geven. Dit zijn de 4 laatste cijfers van uw serienummer.
  3. Om met de hotspot versie te werken is het best dat eens je een meting wilt overzetten je via je Wi-Fi settings manueel verbindt met de testo300 hotspot.
    Je kan dit doen door het menu open te trekken van Android met je vinger vanboven op je scherm naar beneden. Daar zet je best je mobiele gegevens af en blijf je daarna ingedrukt houden op de WiFi knop. Het is belangrijk dat de mobiele gegevens afstaan omdat je tablet anders automatisch zelf de Wi-Fi verbinding verliest door gebrek aan een Internet verbinding.
  4. In dat nieuwe scherm kies je voor het Wi-Fi netwerk “testo300”.
  5. Als je nu terug naar InstaCert gaat en op “METING” klikt, zou InstaCert de metingen moeten overnemen van uw meettoestel.

Bluetooth Low Energy versie

Om met de BLE versie te werken moet je voldoen aan 2 vereisten. Je tablet moet over een Bluetooth Low Energy module beschikken en je Testo meter moet beschikken over de laatste firmware.

!! LET OP !! Zowel de bluetooth als de locatie moeten aanstaan op uw tablet.

1. Kies in InstaCert voor Testo 300 Bluetooth Low Energy
  2. Als je nu naar het meetscherm gaat en op “METING” klikt, zal het volgende scherm geopend worden.
    Na een minuutje zou normaal gezien de metingen moeten doorkomen zoals op onderstaande schermen.
  3. Door op “CONFIRM” te klikken neem je deze metingen over naar InstaCert.

F. Eurolyzer

Dit gaat over volgende types: STx, S1

1. Om met dit toestel te verbinden moet je kiezen voor “Eurolyzer”.
  2. Wanneer je dan op “METING” klikt in het meetscherm zal uw camera opgestart worden. Hiermee moet je de QR-code inlezen die op uw Eurolyzer gegenereerd wordt.

G. Koppelen via Bluetooth buiten InstaCert

1. Dit kan je doen door naar je vinger van boven je scherm naar beneden te slepen en met je vinger ingedrukt te blijven op het Bluetooth icoontje.
  2. In het nieuwe scherm klik je onder “Beschikbare apparaten” op je Testo toestel dat je wilt koppelen.

H. ECOM - hotspot

Dit gaat over volgende types: ECOM-EN3, ECOM-JK2N

1. Om met dit toestel te verbinden moet je kiezen voor “ECOM-x Hotspot”.
  2. Als je hiervoor kiest, krijg je een pop-up voor het ingeven van uw toestelnummer. Klik op 'OK'.
  3. Als je nu naar het meetscherm gaat en op “METING” klikt, zal het volgende scherm geopend worden.
    Het programma gaat op zoek naar uw toestel en zal verbinden.

4. Door op “CONFIRM” te klikken neem je deze metingen over naar InstaCert.

I. ECOM - bluetooth low energy

Dit gaat over volgende types: ECOM-EN3, ECOM-CL2, ECOM-JK2N, ECOM-B

1. Om met dit toestel te verbinden moet je kiezen voor “ECOM-x Bluetooth Low Energy”.
  2. Als je nu naar het meetscherm gaat en op “METING” klikt, zal het volgende scherm geopend worden.
    Het programma gaat op zoek naar uw toestel en zal verbinden.

3. Door op “CONFIRM” te klikken neem je deze metingen over naar InstaCert.

J. Wöhler

Dit gaat over volgende types: A450, A550

1. Om met dit toestel te verbinden moet je kiezen voor “Wöhler”.
  2. Wanneer je dan op “METING” klikt in het meetscherm zal uw camera opgestart worden. Hiermee moet je de QR-code inlezen die op uw Wöhler gegenereerd wordt. Zodra InstaCert de QR code leest, wordt u genavigeerd naar InstaCert en ziet u de waardes staan.

K. MRU

Dit gaat over volgende type: Optima

1. Om met dit toestel te verbinden moet je kiezen voor “MRU”.
  2. Wanneer je dan op “METING” klikt in het meetscherm zal uw camera opgestart worden. Hiermee moet je de QR-code inlezen die op uw MRU gegenereerd wordt.

L. Kane

Dit gaat over volgende type: 458s

1. Om met dit toestel te verbinden moet je kiezen voor “Kane”.
  2. Wanneer je dan op “METING” klikt in het meetscherm zal uw camera opgestart worden. Hiermee moet je de QR-code inlezen die op uw Kane gegenereerd wordt.