Stockbeheer - Hoe werken met samengestelde artikels?

Samenstellingen laten u toe om artikels te groeperen. Hierdoor kan u bij het maken van bijvoorbeeld een offerte tijd winnen en moet u niet keer op keer dezelfde artikels opzoeken en toevoegen.

1. Ga naar 'administratie' en langs de linkerkant 'artikels' – 'samenstellingen'.
  2. Hier vindt u een overzicht van uw reeds bestaande samengestelde artikels

Wat u vindt in deze handleiding:

1. Hoe maak ik een nieuwe samenstelling aan?
  2. Hoe kan ik een artikel in een samenstelling verwijderen?
  3. Hoe verander ik de volgorde van mijn artikels in een samenstelling?
  4. Hoe voeg ik een samengesteld artikel toe aan administratieve documenten zoals een factuur/offerte/...?

A. Hoe maak ik een nieuwe samenstelling aan?

1. Klik op de roze +.
  2. Geef een omschrijving in bv. 'bundel xxx'. U kan eventueel vertalingen ingeven. Klik op 'Opslaan'.
  3. Eenmaal opgeslagen, kan u op de lijn “selecteer artikel” uw artikelen ingeven.
    !! LET OP !! De artikelen moeten wel eerst in artikelbeheer aangemaakt zijn. U kan alleen echte 'artikels' hier selecteren.
    Eenmaal u begint te typen, krijgt u in een dropdown menu verschillende opties. Klik op diegene die u wenst.
  4. De gekozen artikelen verschijnen bovenaan de lijn 'selecteer artikel'.
    Op deze manier kunt u zoveel artikels toevoegen naargelang u nodig heeft.
    Indien u meerdere aantallen wilt ingeven, kiest u het artikel meerdere keren.
  5. Klik op 'Opslaan'.
  6. Vanaf nu kan u dit samengesteld artikel oproepen in alle administratieve documenten zoals facturen, offertes enz.
    U kan dan nog altijd in die documenten zelf deze ‘samengestelde’ lijnen aanpassen.

B. Hoe kan ik een artikel in een samenstelling verwijderen?

1. U kan ook artikelen uit het ‘samengesteld artikel’ verwijderen door het “vuilbakje” aan het einde van de lijn.
    !! LET OP !! Vergeet niet op “opslaan” te klikken.