Hoe ‘popup’ toelaten om documenten van InstaWeb te openen/downloaden?

Door een update van Google moet de toelating tot ‘popups’ te genereren opnieuw worden ingesteld.

1. Ga via uw browser vb. Google naar de website “admin.instamobile.be” en druk enter.

2. Daar zie je in de balk een ‘slotje’. Klik op het slotje.
  3. Je komt in een valvenster menu. Let op: dit kan afwijken van het voorbeeld. Kies dan “site-instellingen”
    Graphical user interface

Description automatically generated
  4. De instellingen pagina van Google opent zich.
    Daar zie je bij ‘Rechten’ ‘Pop-ups en omleidingen’. Daar mag je kiezen ‘toestaan’.

5. Ga ook nog naar 'Automatische downloads' (beetje meer eronder) en ook 'toestaan'.
  6. Je kan nu terug naar de website “admin.instamobile.be”. Ga eens uit de browser en terug in de google browser (de nieuwe instellingen worden opgehaald).
    Nu zou je terug kunnen de attesten openen.
    Voorbeeld: vanuit tabblad certificaten kun je op de lijn van het certificaat klikken.
    Of vanuit opdrachten kun je bij “attesten” rechtermuisknop “printen” kiezen.