“Hoe filter ik klanten op het planbord in 'opdrachten'.”

1. Ga in InstaWeb naar het planbord via 'Planning'.
  2. Daar heb je bovenaan 'Filter' staan.

Het planningscherm bestaat uit een lijst van opdrachten/contracten en een planning.

Om iets in te plannen kan u simpelweg een opdracht slepen vanuit de oplijsting naar de planning op de juiste datum en bij de juiste technieker.

Als er meerdere opdrachten/contracten heeft staan en meerdere techniekers op de baan heeft, kan het handig zijn om gebruik te maken van filter.

Wat vindt u in deze handleiding?

1. Hoe filter ik op klantnaam op het planbord?
  2. Hoe filter ik op type opdracht op het planbord?
  3. Hoe verwijder ik mijn filters op het planbord?
  4. Hoe filter ik welke techniekers dat ik zie op mijn planning?
  5. Hoe filter ik binnen contracten op het planbord?

A. Hoe filter ik op klantnaam op het planbord?

1. Geef in 'Geef hier uw zoekterm in' de naam van de gewenste klant in en druk op enter.
  2. Alles wat niet beantwoordt aan uw filter, krijgt een vagere/blekere kleur.
    Scroll naar beneden en u ziet het gevraagde resultaat in een fellere kleur.

B. Hoe filter ik op type opdracht op het planbord?

1. Klik in het filter veld op 'Opdracht types'.
  2. Nu krijgt u een dropdown menu van alle mogelijke opties. Selecteer welke u wilt zien.
    TIP: Wilt u slechts 1 selecteren en zijn ze nu allemaal geselecteerd? Klik simpelweg op het vierkantje met de lege lijn helemaal bovenaan. Hierdoor wordt alles gedeselecteerd.
  3. Druk op het vergrootglas om te zoeken.
  4. Alles wat niet beantwoordt aan uw filter, krijgt een vagere/blekere kleur.
    Scroll naar beneden en je ziet het gevraagde resultaat in een fellere kleur.

C. Hoe verwijder ik mijn filters op het planbord?

1. Klik in het filter veld op de rode pijl.
  2. U krijgt onderaan de melding 'Filter goed gereset'.

D. Hoe filter ik welke techniekers dat ik zie op mijn planning?

1. Klik in het filter veld op 'Techniekers'.
  2. Nu krijgt u een dropdown menu van al uw techniekers. Selecteer welke u wilt zien.
    TIP: Wilt u slechts 1 selecteren en zijn ze nu allemaal geselecteerd? Klik simpelweg op het vierkantje met de lege lijn helemaal bovenaan. Hierdoor wordt alles gedeselecteerd.
  3. De planning past zich aan zodra u een technieker (de)selecteert.

E. Hoe filter ik binnen contracten op het planbord?

1. Om een beter overzicht te krijgen, klik het opdrachtenscherm dicht en het contractenscherm open via de pijltjes rechts.
  2. U ziet periode staan. Klik op het kalender icoontje rechts.
  3. Nu opent er een kalender. Kies uw begin datum en uw eind datum. De periode hiertussen wordt gekleurd.
  4. Klik op 'Zoeken'.