Gelieve ook de Handleiding Stock: 1. Lexicon te raadplegen voor gebruik van de terminologie.

U kan de leveranciers binnen de stockmodule terugvinden onder het tabblad 'Stockbeheer'. Kies de laatste optie 'Leveranciers'.

Wat vindt u in deze handleiding?

A. Leverancier overzichtspagina

Hier krijgt u een overzicht van uw leveranciers te zien.

1. Aanmaken van nieuwe leveranciers

Vanuit het overzicht kan u gemakkelijk een nieuwe leverancier toevoegen.

Dit kunt u doen op 2 manieren: via 'Maak nieuw' onder leveranciers aan de linkerkant of via de roze plus.

Als u daarop klikt, ziet u onderstaand scherm.

Omschrijving: Hier vult u de naam van uw leverancier in.

Actief: U kan een leverancier niet verwijderen, maar u kan deze wel op inactief zetten door dit af te vinken. Op deze manier zal deze ook niet in uw overzicht getoond worden, tenzij u dit expliciet opvraagt.

BTW nummer: Hier vult het btw-nummer in van uw leverancier. Het is belangrijk om de juiste schrijfwijze te hanteren. Voorbeelden van geldige BTW-nummers: BE 0123.321.123, BE 0123 321 123, BE0123321123.

Selecteer de groothandel indien nodig: Hier kan u eventueel een groothandel kiezen om te koppelen aan uw leverancier.

Klik op opslaan als alle nodige gegevens ingevuld zijn.

2. Filteren van leveranciers

Omschrijving: Zoek op de omschrijving van uw leverancier.

ActiefU kan zowel actieve als niet actieve leveranciers opvragen. U kan namelijk geen leveranciers verwijderen, maar wel op inactief zetten. Als u standaard zoekt, zullen enkel de actieve leveranciers getoond worden. U krijgt een valvenster menu en u kan aanvinken wat u wenst te zien.

Filter: Dit zal zoeken doorheen alle gegevens van uw leveranciers die u nu ziet.  Hou er rekening mee dat dit langer kan duren dan de bovenste specifieke filters. Dit omdat alle gegevens gecontroleerd moeten worden en niet maar 1 kolom.

Kolommen: Als u hierop klikt, ziet u een opsomming van alle zichtbare kolommen. U kan kolommen aan- en afvinken, zo bepaalt u welke informatie u in een oogopslag krijgt.

Export Excel: U kan een Excel downloaden van wat u nu in uw overzicht ziet. Dit kan u verfijnen of verbreden met de filters. Kolommen aan- en afvinken kan u ook helpen om uw Excel gerichter op te maken.

Zoeken: Als u hierop klikt, zal de website aan de slag gaan met uw opgegeven filters.

Reset: Hierbij worden al uw ingegeven filters verwijderd. Dit is handig om te gebruiken als u een totaal andere zoekopdracht wilt uitvoeren.

3. Acties uitvoeren vanuit leveranciersoverzicht

U kan rechtsklikken op een leverancier. Dan krijgt u een menu te zien van mogelijke acties.

3.1 Gelinkte Stock

Als u hierop klikt, krijgt u een pop-up met een overzicht van al het gelinkte stockbeheer.

Links bovenaan kan u kiezen voor bepaalde statussen om gerichter in het stockbeheer te zoeken.

3.2 Gelinkte stockacties

Als u hierop klikt, krijgt u een pop-up met een overzicht met alle gelinkte stockacties.

B. Leverancier detailpagina

Eenmaal u geklikt heeft op een leverancier vanuit het overzicht scherm, komt u terecht het detailscherm.

Bovenaan ziet u de gegevens van uw leveranciers. Onderaan ziet u de gelinkte artikels van die klant.

1. Gegevens leverancier

Omschrijving: Hier vult u de naam van uw leverancier in.

Actief: U kan een leverancier niet verwijderen, maar u kan deze wel op inactief zetten door dit af te vinken. Op deze manier zal deze ook niet in uw overzicht getoond worden, tenzij u dit expliciet opvraagt.

BTW nummer: Hier vult het btw-nummer in van uw leverancier. Het is belangrijk om de juiste schrijfwijze te hanteren. Voorbeelden van geldige BTW-nummers: BE 0123.321.123, BE 0123 321 123, BE0123321123.

Selecteer de groothandel indien nodig: Hier kan u eventueel een groothandel kiezen om te koppelen aan uw leverancier.

Klik op opslaan als alle nodige gegevens ingevuld zijn.

2. Artikels bij een leverancier

U ziet hier een opsomming van alle gelinkte artikels.

Als u klikt op een artikellijn, kan u kiezen of deze leverancier de standaard leverancier is. Daarnaast kan u ook een aankoopprijs ingeven.

Met de rechtermuisknop kan u verschillende acties uitvoeren op een artikellijn.

2.1 Gelinkte Stock

Als u hierop klikt, krijgt u een pop-up met een overzicht van al het gelinkte stockbeheer.

Bovenaan zie u al het stockbeheer dat gelinkt is aan dit artikel.

Links bovenaan kan u kiezen voor bepaalde statussen om gerichter in het stockbeheer te zoeken.

Onderaan ziet u de aantallen van de stock en waar deze zich bevinden.

2.2 Gelinkte stockacties

Als u hierop klikt, krijgt u een pop-up met een overzicht met alle gelinkte stockacties.

In het detail van de leverancier heeft u ook het tandwieltje met “Gelinkte stockacties”.
Deze knop beschrijft u voor die leverancier welke artikels picking, mutatie, opstockname als actie hebben.

2.3 Verwijder artikel