A. Opstart telling via mobile

(Uitleg onder de foto's)

1. Open de InstaStock app en scroll naar de onderste knop. Klik op 'Opstart telling'.
  2. Uw wachtwoord wordt gevraagd. Vul het nodige in en klik op 'OK'.
  3. Zoek de locatie waar u een opstart telling wenst uit te voeren.
    U kan zowel de locatie typen als scannen. Klik op 'Bevestig'.
  4. Scan nu de barcodes van de artikels.
    U kan op het aantal klikken om manueel een groter aantal in te geven of met de plus/min de hoeveelheid verhogen/verlagen. Ook door dezelfde barcode te scannen, kan u het aantal verhogen.
    Via het scanicoontje rechtsboven kan u met uw camera een barcode scannen.
    Via het vergrootglasicoontje rechtsboven kan u een artikel opzoeken via Omschrijving, Code, Barcode en Groep.
  5. Wanneer u klaar bent, klikt u op het verzendicoontje rechtsboven.
  6. U krijgt een pop-up om uw telling te bevestigen.

De gegevens worden nu verzonden naar de website. Bij Stockbeheer en Stockacties kan u de telling terugvinden. U kan de hoeveelheden ook raadplegen in het detail van de locatie en van het artikel.

Omdat dit gaat over een opstart telling, zou deze telling de eventuele reeds ingegeven hoeveelheden overschrijven.

B. Stocktelling (inventaris) via mobile

1. Stocktelling op mobile

(Uitleg onder de foto's)

1. Open de InstaStock app. Klik op 'Stocktelling (inventaris)'.
  2. Uw wachtwoord wordt gevraagd. Vul het nodige in en klik op 'OK'.
  3. Zoek de locatie waar u een telling wenst uit te voeren.
    U kan zowel de locatie typen als scannen. Klik op 'Bevestig'.
  4. Scan nu de barcodes van de artikels.
    U kan op het aantal klikken om manueel een groter aantal in te geven of met de plus/min de hoeveelheid verhogen/verlagen. Ook door dezelfde barcode te scannen, kan u het aantal verhogen.
    Via het scanicoontje rechtsboven kan u met uw camera een barcode scannen.
    Via het vergrootglasicoontje rechtsboven kan u een artikel opzoeken via Omschrijving, Code, Barcode en Groep.
  5. Wanneer u klaar bent, klikt u op het verzendicoontje rechtsboven.
  6. U krijgt een pop-up om uw telling te bevestigen.

De gegevens worden nu verzonden naar de website. Bij Stockbeheer en Stockacties kan u de telling terugvinden. Indien u het aantal overschreven heeft in de app, zal u deze nog bevestigen via Stockacties op de website.

2. Stocktelling bevestigen op de website

1. Ga naar het tabblad Stockbeheer en kies voor 'Stockacties'.
  2. Klik op de telling die u wenst te bevestigen.
  3. U ziet dan de verschillende artikels die geteld werden op de app. Een rode lijn toont een artikel die een andere hoeveelheid heeft dan de huidige stock, een gele lijn toont een artikel waarvan de telling overeenkomt met de huidige stock.
  4. U kan dan per lijn kiezen of u deze telling aanvaardt of u deze negeert. Indien u een huidige stock gaat overschrijven, dient u een opmerking in te vullen.
  5. Klik dan op 'Opslaan' rechts boven.