Gelieve ook de Handleiding Stock: 1. Lexicon te raadplegen voor gebruik van de terminologie.

Wat vindt u in deze handleiding?

U kan het Stockbeheer binnen de stockmodule terugvinden onder het tabblad 'Stockbeheer'. Kies de eerste optie 'Stockbeheer'.

Hier ziet u een overzicht van de bewegingen van uw artikels. Zo ziet u welke artikels verbruikt, besteld, op stock genomen, etc. worden.

U kan de Stockacties binnen de stockmodule terugvinden onder het tabblad 'Stockbeheer'. Kies de optie 'Stockacties'.

Hier ziet u een overzicht van de acties binnen uw stockbeheer. Zo ziet u welke artikels geteld zijn of waarvan het aantal gecorrigeerd is. In tegenstelling tot stockbeheer worden hier de acties weergegeven. Een bepaalde actie kan dus meerdere artikels omvatten als ze dezelfde actie ondergaan zijn.

A. Stockbeheer

Hier krijgt u een overzicht van uw stockbeheer te zien.

1. Filteren van stockbeheer

Omschrijving: Zoek op de omschrijving van uw stockbeheer.

Van - Tot: U kan zoeken op de datum van uw stockbeheer. Klik op het kalender-icoontje en selecteer eerst de 'van' datum en dan de 'tot' datum. U kan de data verwijderen door op het kruisje te klikken.

Kies locatie: U kan zoeken op de locatie waar een beweging van stock gebeurd is.

Kies leverancier: U kan zoeken op de leverancier.

Kies status: U kan zoeken op de status van het stockbeheer. De opties kunnen variëren naargelang de aangekochte modules. Als u hierop klikt, krijgt u een valvenster menu. U kan kiezen tussen: Besteld, Gepicked, Onbekend, Op stock, Verbruikt alles, Verbruikt op factuur, Verbruikt op leverbon, Verbruikt op opdracht.

Toon stock info: Als u dit aanduidt, krijgt u extra informatie over de stock te zien. Zo worden de kolommen Op stock, Op stock niet centraal. en Bestelling aangemaakt toegevoegd aan het overzicht.

Filter: Dit zal zoeken doorheen alle gegevens van uw certificaten die u nu ziet. Hou er rekening mee dat dit langer kan duren dan de bovenste specifieke filters. Dit omdat alle gegevens gecontroleerd moeten worden en niet maar 1 kolom.

Kolommen: Als u hierop klikt, ziet u een opsomming van alle zichtbare kolommen. U kan kolommen aan- en afvinken, zo bepaalt u welke informatie u in een oogopslag krijgt.

Export Excel: U kan een Excel downloaden van wat u nu in uw overzicht ziet. Dit kan u verfijnen of verbreden met de filters. Kolommen aan- en afvinken kan u ook helpen om uw Excel gerichter op te maken.

Zoeken: Als u hierop klikt, zal de website aan de slag gaan met uw opgegeven filters.

Reset: Hierbij worden al uw ingegeven filters verwijderd. Dit is handig om te gebruiken als u een totaal andere zoekopdracht wilt uitvoeren.

U kan klikken op het vierkantje links om al uw stockbeheer binnen uw zoekopdracht gezamenlijk te selecteren.

U kan de kolommen van volgorde veranderen. Hou een kolom lang vast en versleep deze. Laat de kolom los op de plek waarop u de kolom wilt zien.

2. Acties uitvoeren vanuit stockbeheer overzicht

U kan met de rechtermuisknop klikken op een stockbeheer. Dan krijgt u een menu te zien van mogelijke acties.

2.1 Detail

Als u hierop klikt, wordt u genavigeerd naar de detailpagina van het artikel waaraan het stockbeheer gelinkt is.

2.2 Gelinkte documenten

Bij deze actie krijgt u een pop-up van alle gelinkte documenten die een verband hebben met deze stocklijn. U kan klikken op een bepaalde lijn en dan wordt u genavigeerd naar de detailpagina van dat document.

2.3 Gelinkte stockacties

Als u hierop klikt, krijgt u een pop-up met de gelinkte stockacties.

B. Stockacties — overzichtspagina

Hier krijgt u een overzicht van uw stockacties te zien.

1. Filteren van stockacties

Opmerking: Zoek op de opmerking van uw stockactie.

Kies type: U kan zoeken op het type van de stockactie. Als u hierop klikt, krijgt u een valvenster menu. U kan kiezen tussen: Picking, Mutatie, Stockname, Stocktelling en Verbetering.

Gebruiker: U kan zoeken op de gebruiker die de stockactie heeft uitgevoerd. Dit kan zowel een web- als een appgebruiker zijn.

Van - Tot: U kan zoeken op de datum van uw stockacties. Klik op het kalender-icoontje en selecteer eerst de 'van' datum en dan de 'tot' datum. U kan de data verwijderen door op het kruisje te klikken.

Filter: Dit zal zoeken doorheen alle gegevens van uw certificaten die u nu ziet.  Hou er rekening mee dat dit langer kan duren dan de bovenste specifieke filters. Dit omdat alle gegevens gecontroleerd moeten worden en niet maar 1 kolom.

Kolommen: Als u hierop klikt, ziet u een opsomming van alle zichtbare kolommen. U kan kolommen aan- en afvinken, zo bepaalt u welke informatie u in een oogopslag krijgt.

Export Excel: U kan een Excel downloaden van wat u nu in uw overzicht ziet. Dit kan u verfijnen of verbreden met de filters. Kolommen aan- en afvinken kan u ook helpen om uw Excel gerichter op te maken.

U kan klikken op het vierkantje links om alle documenten binnen uw zoekopdracht gezamenlijk te selecteren.

U kan de kolommen van volgorde veranderen. Hou een kolom lang vast en versleep deze. Laat de kolom los op de plek waarop u de kolom wilt zien.

Zoeken: Als u hierop klikt, zal de website aan de slag gaan met uw opgegeven filters.

Reset: Hierbij worden al uw ingegeven filters verwijderd. Dit is handig om te gebruiken als u een totaal andere zoekopdracht wilt uitvoeren.

2. Acties uitvoeren vanuit stockacties overzicht

U kan met de rechtermuisknop klikken op een lijn in het stockactiesoverzicht. Dan krijgt u een menu te zien van mogelijke acties.

2.1 Detail

Als u hierop klikt, wordt u genavigeerd naar de detailpagina van de stockactie.

2.2 Gelinkte documenten

Bij deze actie krijgt u een pop-up van alle gelinkte documenten die een verband hebben met deze stockactie. U kan klikken op een bepaalde lijn en dan wordt u genavigeerd naar de detailpagina van dat document.

2.3 Gelinkte stock

Als u hierop klikt, krijgt u een pop-up met de gelinkte stock van de stockactie. U kan vanuit dit overzicht met de rechtermuisknop naar de detailpagina van het artikel.

Links bovenaan kan u kiezen voor bepaalde statussen om gerichter in het stockbeheer te zoeken.

C. Stockacties — detailpagina

De detailpagina van een stockactie kan variëren naargelang de status van de stockactie.

1. Stockactie: Picking, Mutatie, Stockname en Verbetering/Stock Correctie

De detailpagina van een Picking, Mutatie, Stockname en Verbetering/Stock Correctie toont u het stockbeheer van de artikels die gepicked, gemuteerd, op stock genomen of verbeterd zijn in aantal. U kan met de rechtermuisknop verschillende acties uitvoeren op het artikel. Zo kan u bijvoorbeeld navigeren naar de detailpagina van het artikel.

2. Stockactie: Stocktelling

Indien er een telling werd uitgevoerd op de app, moet deze nog bevestigd worden op de website. Op de detailpagina van een stocktelling ziet u de verschillende artikels die geteld werden.

U ziet 2 soorten lijnen: een rode en een gele.

Een rode lijn toont een artikel die een andere hoeveelheid heeft dan de huidige stock. Een gele lijn toont een artikel waarvan de telling overeenkomt met de huidige stock.

U kan dan per lijn kiezen of u deze telling aanvaardt of u deze negeert. Indien u een huidige stock gaat overschrijven, dient u een opmerking in te vullen.

Klik op 'Bevestig telling technieker' als u de huidige stock wilt overschrijven door de telling die gebeurde op de app.

Klik op 'Werk af (sla deze lijn over)' als u de huidige stock wilt behouden en de telling die gebeurde op de app, negeren.

Als u een keuze heeft gemaakt, dan komt er links een vinkje te staan.

Als u de lijn overslaat, dan zal de kolom van het verbeterde aantal leeggemaakt worden.

Indien u de verkeerde keuze heeft gemaakt, kan u klikken op 'Reset' en kan u op deze manier een nieuwe keuze maken.