Op de app vindt u verschillende knoppen waarmee u verschillende acties kan uitvoeren. Sommige werden reeds besproken in vorige InstaStock handleidingen, maar hier vindt u de uitleg van alle knoppen.

A. Pickbonnen

Hier kan u de artikels picken aan de hand van een pickbon.

(uitleg onder de foto's)

1. Als eerste stap kiest u over welke pickbon het gaat.
    !! LET OP !! Uw pickbon moet afgewerkt zijn. Ook de detailpagina op de website moet afgesloten zijn.
  2. Daarna kiest u de locatie naar waar de artikels van de pickbon moeten verplaatst worden.
    Deze locatie mag geen centrale locatie zijn en moet dus bijvoorbeeld een bestelwagen zijn.
  3. Klik op 'Bevestig'.
  4. Nu kan u aanduiden hoeveel artikels u effectief meegeeft. U ziet het aantal dat in stock is, het aantal dat vermeld staat op de pickbon en het aantal die u aangeeft dat meegegeven zal worden. Wanneer uw opgegeven aantal overeenkomt met het aantal van de pickbon, zal het artikel groen komen te staan. Als deze aantallen niet overeenkomen, blijft het artikel oranje.
  5. Als u de aantallen heeft aangepast naar wensen, moet u het doorsturen via het verzendicoontje.
  6. U krijgt een venster om uw picking een eventuele opmerking te geven en deze te bevestigen.

B. Maak een bestelling

Hier kan u een bestelling van artikels maken bij een leverancier naar keuze.

(uitleg onder de foto's)

1. Eerst kiest u een leverancier.
  2. Scan nu de barcodes van de artikels.
    U kan op het aantal klikken om manueel een groter aantal in te geven of met de plus/min de hoeveelheid verhogen/verlagen. Ook door dezelfde barcode te scannen, kan u het aantal verhogen.
    Via het scanicoontje rechtsboven kan u met uw camera een barcode scannen.
    Via het vergrootglasicoontje rechtsboven kan u een artikel opzoeken via Omschrijving, Code, Barcode en Groep.
  3. Wanneer u klaar bent, klikt u op het verzendicoontje rechtsboven.
  4. U krijgt een pop-up om uw bestelling te bevestigen.
  5. Nu is er een bestelbon aangemaakt die u kan raadplegen op de website.

C. Magazijnmutaties

Hier kan u artikels van de ene locatie naar de andere verplaatsen. Het gaat hier over centrale stock en dus bijvoorbeeld niet van Schap 1 naar Camionette 2.

(uitleg onder de foto's)

1. Eerst kiest u de locaties. Bovenaan kiest u de oorspronkelijke locatie en daaronder de locatie naar waar de artikels zullen verplaatst worden.
  2. Scan nu de barcodes van de artikels.
    U kan op het aantal klikken om manueel een groter aantal in te geven of met de plus/min de hoeveelheid verhogen/verlagen. Ook door dezelfde barcode te scannen, kan u het aantal verhogen.
    Via het scanicoontje rechtsboven kan u met uw camera een barcode scannen.
    Via het vergrootglasicoontje rechtsboven kan u een artikel opzoeken via Omschrijving, Code, Barcode en Groep.
  3. Wanneer u klaar bent, klikt u op het verzendicoontje rechtsboven.
  4. U krijgt een pop-up om uw mutatie te bevestigen.

D. Lopende bestellingen

Hier kan u uw lopende bestellingen raadplegen. U zal enkel de bestelbonnen kunnen raadplegen die definitief zijn afgewerkt.

(uitleg onder de foto's)

1. U krijgt een overzicht van uw lopende bestellingen. U ziet snel over welke bestelbonnummer, de leverancier en het aantal waarover het gaat.
    Rechtsbovenaan kan u filteren op het bestelbonnummer en de leverancier.
  2. U kan een bestelling openklikken. Zo ziet u een gedetailleerder overzicht van de bestelde artikels.

E. Op stock name

Hier kan u artikels op stock nemen. U neemt ze op stock aan de hand van een bestelbon. U zal enkel de bestelbonnen kunnen raadplegen die definitief zijn afgewerkt.

(uitleg onder de foto's)

1. Eerst kiest u een bestelbon.
    U kan ook kiezen om te scannen zonder een bestelbon.
  2. Dan krijgt u een overzicht van alle artikels die op de bestelbon vermeld stonden.
    U ziet oranje en rode lijnen.
    Een oranje lijn: dit toont een artikel die maar op 1 locatie te vinden is, maar waarvan de aantallen nog niet zijn gecorrigeerd.
    Een rode lijn: dit artikel heeft meerdere locaties, dus u moet eerst een locatie toekennen. Dit doet u gewoon door erop te klikken en een locatie te kiezen.
  3. U kan op het aantal klikken om manueel een groter aantal in te geven of met de plus/min de hoeveelheid verhogen/verlagen. Ook door dezelfde barcode te scannen, kan u het aantal verhogen.
    Via het scanicoontje rechtsboven kan u met uw camera een barcode scannen.
    Via het vergrootglasicoontje rechtsboven kan u een artikel opzoeken via Omschrijving, Code, Barcode en Groep.
  4. Indien u hetzelfde aantal hebt ingegeven als er besteld werd, dan wordt het artikel groen.
  5. Wanneer u klaar bent, klikt u op het verzendicoontje rechtsboven.
  6. U krijgt een pop-up om uw op stockname te bevestigen.

F. Stocktelling (inventaris)

Hier kan u de reeds gekende stock (her)tellen.

(uitleg onder de foto's)

1. Uw wachtwoord wordt gevraagd. Vul het nodige in en klik op 'OK'.
  2. Zoek de locatie waar u een telling wenst uit te voeren.
    U kan zowel de locatie typen als scannen. Klik op 'Bevestig'.
  3. Scan nu de barcodes van de artikels.
    U kan op het aantal klikken om manueel een groter aantal in te geven of met de plus/min de hoeveelheid verhogen/verlagen. Ook door dezelfde barcode te scannen, kan u het aantal verhogen.
    Via het scanicoontje rechtsboven kan u met uw camera een barcode scannen.
    Via het vergrootglasicoontje rechtsboven kan u een artikel opzoeken via Omschrijving, Code, Barcode en Groep.

Het artikel zal oranje gekleurd zijn. Zodra het theoretisch aantal en het nieuw gekende aantal gelijk zijn, zal het artikel groen worden.
  4. Wanneer u klaar bent, klikt u op het verzendicoontje rechtsboven.
  5. U krijgt een pop-up om uw telling te bevestigen.
    De gegevens worden nu verzonden naar de website. Bij Stockbeheer en Stockacties kan u de telling terugvinden. Indien u het aantal overschreven heeft in de app, zal u deze nog moeten bevestigen via Stockacties op de website.

G. Lopende pickbonnen

Hier kan u uw lopende pickbonnen raadplegen. U zal enkel de pickbonnen kunnen raadplegen die definitief zijn afgewerkt.

(uitleg onder de foto's)

1. U krijgt een overzicht van uw lopende pickbonnen. U ziet snel over welke pickbonnummer, de leverancier en het aantal het gaat.
    Rechtsbovenaan kan u filteren op het pickbonnummer en de leverancier.
  2. U kan een pickbon openklikken. Zo ziet u een gedetailleerder overzicht van de pickbonnen.

H. Terugname

I. Beheer leveranciers / locaties

Hier kan u uw bestaande leveranciers en locaties raadplegen. U ziet 2 tabbladen: locaties en leveranciers.

U kan een locatie of leverancier toevoegen via de plus rechtsonderaan.

J. Opstart telling

Hier kan u de eerste telling van een artikel doen op een locatie. Omdat dit gaat over een opstart telling, zou deze telling de eventuele reeds ingegeven hoeveelheden overschrijven.

(Uitleg onder de foto's)

1. Uw wachtwoord wordt gevraagd. Vul het nodige in en klik op 'OK'.
  2. Zoek de locatie waar u een opstart telling wenst uit te voeren.
    U kan zowel de locatie typen als scannen. Klik op 'Bevestig'.
  3. Scan nu de barcodes van de artikels.
    U kan op het aantal klikken om manueel een groter aantal in te geven of met de plus/min de hoeveelheid verhogen/verlagen. Ook door dezelfde barcode te scannen, kan u het aantal verhogen.
    Via het scanicoontje rechtsboven kan u met uw camera een barcode scannen.
    Via het vergrootglasicoontje rechtsboven kan u een artikel opzoeken via Omschrijving, Code, Barcode en Groep.
  4. Wanneer u klaar bent, klikt op het verzendicoontje rechtsboven.
  5. U krijgt een pop-up om uw telling te bevestigen.
    De gegevens worden nu verzonden naar de website. Bij Stockbeheer en Stockacties kan u de telling terugvinden. U kan de hoeveelheden ook raadplegen in het detail van de locatie en van het artikel.