Opdrachten aanmaken vanop tablet kan op 2 manieren:

!! LET OP !! Een internetverbinding is hiervoor vereist.

U kan zowel een blanco opdracht aanmaken als een opdracht van een bestaande klant.

Een blanco opdracht wordt van 0 gemaakt. Dit wil zeggen dat u niet vertrekt vanuit een bestaande klant of installatie. Deze opdracht is dus aan nog niks gelinkt.

Als u een opdracht maakt vanuit een bestaande klant of installatie, zal het systeem de opdracht automatisch linken aan die klant op de website.

Als u een blanco opdracht maakt, zal deze terecht komen bij 'Crossreferenties'. Deze moet dan nog gelinkt worden aan een bestaande klant of moet nieuw aangemaakt worden op de website.

Een gedetailleerdere uitleg over crossreferenties vindt u in Handleiding: Gebruik van crossreferenties

A. Via opdrachten-pagina met de roze plus knop

(uitleg onder de foto's)

1. Druk rechts beneden op de roze plus knop
  2. U krijgt een scherm popup waar u verschillende gegevens van uw gewenste klant kan invullen.
  3. Druk linksbeneden in de pop-up op "zoek"
  4. Klik daarna op één van de resultaten.
  5. Dan krijgt u een popup van die klant met zijn gegevens en zijn installatie(s). Druk lang op de installatie waarvan u een opdracht wilt maken. Wenst u een nieuwe opdracht te maken? Hou de witte balk onderaan de popup lang in. (Deze opdrachten worden dan ook op de planning van de website weergegeven)
  6. Nu krijgt u de popup 'order gemaakt voor x'. Hier kiest u voor het order en installatie type.
  7. Klik op 'maak aan' en de opdracht werd aangemaakt terwijl u genavigeerd werd naar het startscherm.

B. Via klanten-pagina

(uitleg onder de foto's)

1. Klik linksboven op de 3 streepjes om het menu open te klappen
  2. Kies voor de 2e optie "Klanten". Standaard zullen er alfabetisch de eerste 50 klanten uit uw klantenbestand getoond worden.
  3. Om een klant op te zoeken drukt u rechtsboven op het filter icoontje. Vul daarin de gewenste gegevens in de zoekvelden en druk op "filter".
  4. Klik daarna op de gewenste klant op hem in een pop-up te openen
  5. Dan krijgt u een popup van die klant met zijn gegevens en zijn installatie(s). Druk lang op de installatie waarvan u een opdracht wilt maken. Wenst u een nieuwe opdracht te maken? Hou de witte balk onderaan de popup lang in. (Deze opdrachten worden dan ook op de planning van de website weergegeven)
  6. Nu krijgt u de popup 'order gemaakt voor x'. Hier kiest u voor het order en installatie type.
  7. Klik op 'maak aan' en de opdracht werd aangemaakt terwijl u genavigeerd wordy naar het startscherm.

De installaties hebben dezelfde achtergrondkleuren als op de website:

GeelInstaCert
RoosInstaReservoir
LichtblauwPersoonlijke configuratie
PaarsInstaCool

C. Via Installatie-pagina

(Uitleg onder de foto's)

1. Klik linksboven op de 3 streepjes om het menu open te klappen
  2. Kies voor de 3e optie "Installaties". Standaard zullen er de 50 installaties getoond worden.
  3. Om een installatie op te zoeken drukt u rechtsboven op het filter icoontje. Vul daarin de gewenste gegevens in de zoekvelden en druk op "filter".
    De installaties hebben dezelfde achtergrondkleuren als op de website:
    Geel
    InstaCert
    Roos
    InstaReservoir
    Lichtblauw
    Persoonlijke configuratie
    Paars
    InstaCool
  4. Hou de installatie waarvoor u een opdracht wilt maken, lang ingedrukt.
  5. Kies een order omschrijving en klik op 'OK'.
  6. De opdracht wordt aangemaakt terwijl u genavigeerd wordt naar het startscherm.