Deze handleiding gaat over de instellingen pagina

A. Korte beschrijving

Onder instellingen kan u heel wat algemene gegevens aanpassen.

Naargelang de aangekochte modules zal u meer of minder opties zien.

De instellingen zijn opgedeeld in enkele blokken.

Administratie: Hier kan u instellingen aanpassen die betrekking hebben op administratieve documenten.

Print administratie: Hier kan u de print instellingen van uw administratieve documenten raadplegen.

Planning: Hier ziet u de instellingen van een werkdag zoals die wordt weergegeven op het planbord.

Diversen: Hier vindt u uw uurtarieven en het automatisch mailen van bepaalde bijlages.

Groothandels: Hier kan u voor de website bepalen welke groothandels u wel en niet wenst te zien.

Google integratie: Hier kan u uw Google agenda linken aan het planbord.

Templates: Hier kan u de templates van uw mails/pdf's aanpassen.

Achtergronden en bijlages: Hier kan u de achtergrond van uw werkbonnen en administratieve documenten aanpassen. Ook algemene voorwaarden kan u hier toevoegen.

Website: Hier vindt u enkele algemene instellingen van de website terug.

B. Administratie

Hier vindt u uw administratieve instellingen, zoals de documentnummers.

Zoals eerder vermeld, zal u enkele opties misschien niet zien, naargelang de aangekochte modules.Standaard vervaldatum: Hier geeft u de vervaldatum aan van al uw administratieve documenten.

Genereer automatisch een factuur: Als u dit aanvinkt, zal er van elke opdracht automatisch een factuur gemaakt worden. U kan deze factuur nog aanpassen, tenzij u bij Diversen aangeeft dat deze automatisch gemaild moet worden.

Verberg gestructureerde mededeling: Als u dit aanvinkt, zal de gestructureerde mededeling niet zichtbaar zijn op uw administratieve documenten:

Stock verbruik document: Dit zal u enkel zien als u de Stock Module heeft aangekocht. Hier bepaalt u welk document een invloed zal hebben op uw stock.

Volgende x nummer: Hier kan u uw volgend nummer van een document aanvullen. Dit wordt automatisch voor u aangepast, maar u kan het hier wel wijzigen indien nodig. Enkele opties zal u enkel zien als u de Stock Module, Uitgebreide Administratie Module en Template Module heeft aangekocht.

C. Print administratie

Deze instellingen hebben betrekking op uw printinstellingen.

Firmagegevens: Als u dit aanvinkt, zullen deze overgenomen worden uit Beheer - Firmagegevens en weergegeven worden op uw administratieve documenten. Indien deze gegevens verwerkt zijn in uw achtergrond, mag u dit afvinken.

Uw algemene voorwaarden: U vinkt dit aan, als u wilt dat deze standaard toegevoegd worden aan uw administratieve documenten.

Voorblad offertes: Als u dit aanvinkt, krijgt uw offerte een voorblad. Dit voorblad kan wat later in de instellingen bij Templates en Achtergronden en bijlages aangepast worden.

Uitlijning van het venster van uw enveloppes: Hier kan u de hoogte van het kader met uw klantgegevens bepalen.

D. Planning

Hier kan u instellingen van een werkdag op uw planbord aanpassen. Deze instellingen kunnen vanop het planbord ook aangepast worden.

Start uur van de werkdag: Hier bepaalt u het startuur van uw werkdag en dus vanaf wanneer de planning weergegeven zal worden.

Eind uur van de werkdag: Hier bepaalt u het einduur van uw werkdag en dus tot wanneer de planning weergegeven zal worden.

Tijdsblok op het planbord (minuten): Hier bepaalt u de blokken waarin de planning wordt opgesplitst.

E. Diversen

Hier vindt u uw uurtarieven en het automatisch mailen van bepaalde bijlages.

Uurtarief: Hier kan u uw bedrag en code van uw uurtarieven wijzigen. De code van een uurtarief kan max. 10 tekens zijn.

U kan zelf geen uurtarieven toevoegen. Neem contact op met ons indien u dit wenst te doen.

Welke bijlagen mogen automatisch gemaild worden?: Hier bepaalt u welke documenten automatisch naar uw klant verstuurd worden zodra u ze afgewerkt heeft. De documenten die aangevinkt zijn en dus roos zijn, zullen automatisch naar de klant gestuurd worden.

U kan hier ook kiezen om niet in CC te staan van deze mails.

U kan hier ook kiezen om een aparte mail te krijgen van al deze documenten. U kan hier ook opgeven naar welk mailadres deze mails verstuurd zouden worden.

F. Groothandels

Hier kan u bepalen welke groothandels u wenst te zien op de website.

U kan simpelweg de gewenste groothandels aanvinken.

!! LET OP !! Dit is enkel voor de website. De groothandels op de tablet moeten daar geactiveerd worden. De handleiding hiervan vindt u hier: Handleiding: Hoe groothandels activeren op tablet?

G. Google integratie

Hier kan u uw agenda linken met het planbord van de InstaMobile website en omgekeerd.

Meer informatie hierover vindt u hier: Handleiding: Hoe het InstaWeb planbord importeren in een Google Agenda? en Handleiding: Hoe een agenda van Google tonen op het InstaWeb planbord?.

H. Templates

Hier vindt u uw verschillende templates die u kan aanpassen.

Standaard zijn er reeds enkele voor u aanwezig, maar u kan er altijd gemakkelijk bijvoegen via de roze plus.

Meer informatie over de verschillende velden vindt u hier: Handleiding: Templates: Handleiding.

I. Achtergronden en bijlages

Hier vindt u de achtergronden van uw administratieve documenten en van uw werkbon.

U kan deze hier verwijderen, downloaden en openen in een nieuw venster.

Indien u een achtergrond wenst te verwijderen, zal u dit moeten bevestigen.
Bij het toevoegen van een nieuwe achtergrond, kan u bovenaan aanvinken om deze achtergrond voor alle achtergronden te nemen. De huidige achtergrond wordt dan overschreven.

Achtergronden moeten toegevoegd worden in jpg formaat.

U kan hier ook Algemene voorwaarden en uw logo voor InstaCert toevoegen. Klik op 'Choose file' en dan op 'Voeg toe'.

J. Website

Hier kan u de startpagina van de website kiezen. Dit is de eerste pagina die u ziet als u zich heeft aangemeld.

U kan ook het aantal resultaten in uw overzichten aanpassen. Standaard staat dit op 50. Wij raden aan om dit aantal niet aan te passen. Hoe meer resultaten u steeds opvraagt, hoe trager het opladen van de resultaten zal zijn.