Met de Import en Export module kan u bepaalde gegevens in grote hoeveelheden toevoegen aan uw omgeving of gegevens aanpassen. Het importeren of exporteren van gegevens gebeurt aan de hand van Excel lijsten. U kan deze ofwel downloaden of u dient een Excel lijst te uploaden.

U vindt de Import en Export module terug onderaan aan de linkerkant in de blauwe balk. Klik op 'Import en export'.

U ziet nu een lijst van alle elementen die u in grote hoeveelheden via Excel kan bewerken. De elementen die u ziet, kunnen variëren naargelang uw aangekochte modules.

• Verbranding: Verbrandingsinstallaties, InstaCert installaties
  • Koeling: Koelingsinstallaties, InstaCool installaties
  • Reservoir: Tanken, InstaReservoir installaties
  • Klant: Klantgegevens zonder installatiegegevens
  • Artikels: Artikels
  • Locaties: De locaties van uw stockbeheer
  • Artikels per locatie: Uw stockartikels in functie van uw locaties in uw stockbeheer
  • Leveranciers: Uw leveranciers zoals weergegeven in uw stockbeheer
  • UBL: UBL voor uw boekhouder

Hieronder vindt u de algemene werking van het importeren en exporteren.

Elk stuk bestaat uit 2 delen.Aan de linkerkant kan u exporteren en aan de rechterkant importeren.

Per onderdeel kan u steeds een e-mailadres en een referentie opgeven.

Email adres: Naar dit e-mailadres zal een bevestiging gestuurd worden indien de import of export gelukt is.

Referentie: Deze referentie is zichtbaar in de titel van de mail en kan dus bijvoorbeeld een korte samenvatting zijn van de wijzigingen.

Bij een import dient u bestand te kiezen. Indien er nog fouten in het bestand zijn, worden deze opgesomd voor u, zodat u deze kan oplossen.

Onder elk import veld kan u ook een template downloaden. Dit is een lijst met alle nodige kolommen in de juiste volgorde. Dit is vooral handig wanneer u bijvoorbeeld een reeks nieuwe klanten wenst in te lezen.

De specifieke handleidingen per onderwerp vindt u hieronder. In deze handleiding worden alle kolommen en de bijhorende verplichte velden/waarden besproken.